C/ Acadèmia 44 Altell 25002 Lleida
Horari de 10 a 13 i de 17 a 20
973-27-54-15 (Seu)
606-75-98-79 (President)
president@patronatdelcorpuslleida.com

06 de juny 2023

TOT PREPARANT EL CORPUS 2023

“EL CENTRE DE LA CIUTAT DIUMENGE 11 DE JUNY S’OMPLIRÀ DE CULTURA POPULAR AMB MOTIU DE XXIX FESTES TRADICIONALS DE CORPUS, RETORN AL CARRER”

 

Lleida ja es prepara per les XXIX Festes Tradicionals de corpus a Lleida, que tindran lloc el proper diumenge 11 DE JUNY a l’eix comercial de la ciutat.

El diumenge 11 de Juny en centre de la ciutat s’omplirà d’art efímer de les catifes de flors i serradures, la sortida tradicional de l’Àliga des de l’ajuntament de Lleida al migdia i el mateix seguici tradicional per la tarda des de la Catedral i fins a la plaça de la Paeria, aquest any darrera anirà la solemne processó religiosa de Corpus.

L’organització espera tenir preparades prop de 3,5 tones de material i flors per a realitzar unes 17 catifes per tot l’eix comercial, la més gran (l’escut de la ciutat) a la plaça de la Paeria. Catifes que es podran visitar des de les 10 del matí i fins a les 20,00 h, realitzades per prop de 65 catifaires que des de les sis del matí, iniciaran el muntatge efímer de les catifes.

Un dels actes també més destacats serà la sortida de l’Àliga de Lleida a les 13,00 h del Palau de la Paeria, on realitzarà el seu ball de respecte, davant del nombrós públic assistent i les autoritats de la ciutat, està confirmada la presència de nombrosos membres del govern municipal i del alcalde en funcions de la ciutat en un dels seus darrers actes com a paer.

I el colofó d’aquestes festes Tradicionals de corpus a Lleida, serà també la sortida del seguici tradicional a les 19,15 h des de la Catedral de Lleida i fins a la plaça de la paeria, on un lluïment de balls dels diferents elements tradicionals, donaran cloenda als actes programats per aquesta edició, en la qual s’espera la presència de les diferents autoritats lleidatanes, aquest any el seguici tradicional anirà davant de la posterior processó religiosa que sortirà de la Catedral a les 19,15 h.

Aquest any el seguici sortirà amb més música tradicional, més grups i elements tradicionals i amb apunts de color per tot el centre de la ciutat, aquest any però el “Lleó de Lleida”, no podrà formar part del seguici tradicional des de la seva creació, donat que estarà viatjant cap a Villach (Àustria) participant en l’aplec internacional de la cultura catalana que es celebrarà del 14 al 19 de juny a la ciutat austríaca. Els que sí hi seran són els gegants del Grup cultural Garrigues (Blana i Anastasi) que estan recent arribats de la ciutat romanesa de Timisoara participants dels actes de la capitalitat europea de la cultura 2023..

PATRONAT DEL CORPUS DE LLEIDA