C/ Acadèmia 44 Altell 25002 Lleida
Horari de 10 a 13 i de 17 a 20
973-27-54-15 (Seu)
606-75-98-79 (President)
president@patronatdelcorpuslleida.com

4 de març del 2012

Guillemona de Sant Climent




Avui a la ciutat de Lleida, a càrrec del Patronat del Corpus de Lleida, s'ha estrenat una nova gegantona, la Guillemona de Sant Climent, que és filla dels Gegants del mateix grup, Elisenda de Montcada i Arnau del Sant Drap.
"La Gegantona, representa la petita Guillemona, filla de l'Elisenda de Montcada i del seu marit, que cresqué a l'harem, on va ser educada com a musulmana i rebé el nom de Rocaia; esdevingué una noia molt formosa, de manera que el fill de l'emir, miromomeli, se'n va enamorar, i ella arribà a ser reina de Tunis."

A les 18h començava l'acte a la ciutat de Lleida, a la plantada al Carrer Major de Lleida, entre l'Institut d'Estudis Ilerdencs i la Catedral nova de Lleida, és plantaren 7 colles. Els pares de la gegantona Elisenda de Montcada i Arnau del Sant Drap, del Patronat del Corpus de Lleida, el Gegantó Bertran de Vilafranca, dels Amics dels Gegants Montblanc, el qual serà el padrí de la Guillemona, tot segui també hi eren la Padrina Pepa i l'Armat de Lleida, del Grup Cultural Garrigues, els Gegantons Violant i Berenguer de la Paeria, i els Gegantons de l'Ereta, Pardinyes, Cappont i Marge Esquerre del Riu Segre.

Prop de les 18.30h començà la cercavila, que tindria lloc per tot el Carrer Major de Lleida fins la Plaça Paeria on és faria el bateig i estrena de la nova Gegantona. Un cop a la Plaça de la Paeria, el president Enric Figueres i vicepresident Juan Josep Mas , van fer  la presentació de la nova Gegantona davant les autoritats Lleidatanes la senyora Montse Parra tinent d’alcalde i Regidora 
de 
Cultura de l’Ajuntament de Lleida, el Senyor Felix Larossa regidor de comerç, els Regidors Vilella i Chema i el Regidor Paco Cerda, i el President de les Cases Regionals de Lleida, Cosme Garcia, i també davant la ciutat i els presents Gegantons.
Ella al costat del seu padrinet Bertran de Vilafranca, i dels padrins físics "Montse Gallardo i Ventura Flotats (modistes), Jonathan Navarro (perruquer) i Adrián Soriano (creador)". Va ser descobert el seu cos, deixant a la vista de tothom la bellesa de la gegantona.
Ella tota de blau, amb un vestit de teles blaves i florejades, amb un pentinat tot de trenes, una corona de flors al cap i un mocador a la mà. Tot seguit els Amics dels Gegants Montblanc, ens van fer un petit obsequi, un quadre amb l'imatge del padrí on fica " Bertran de Vilafranca, per a la meva fillola en motiu del seu apadrinament", i després d'això va fer el seu primer ball, juntament amb el seu padrinet en Bertran de Vilafranca. Per finalitzar, és va fer un ball amb tots els Gegantons de la Ciutat.

Per últim, és va fer la petita sessió de fotografia amb lo padrinet en Bertran de Vilafranca, i dins del Palau de la Paeria, és va marcar un ballet davant de la seva fillola, per acomiadar-la.