C/ Acadèmia 44 Altell 25002 Lleida
Horari de 10 a 13 i de 17 a 20
973-27-54-15 (Seu)
606-75-98-79 (President)
president@patronatdelcorpuslleida.com

17 de juliol del 2011

Els Gegants del Patronat del Corpus a la Festa Major de Moja - Premsa

Balls folklòrics del Patronat del Corpus de Lleida participaran en la cercavila de la Festa Major de Moja

C20// Els Geganters de Moja viuen setmanes de molta activitat. Encara estan assaborint l’èxit de la seva sortida per a participar en les Festes de Corpus de Lleida, que tenia lloc diumenge 26 de juny, quan ja es troben de ple enllestint tots els detalls que han d’atendre abans i durant la Festa Major de Moja. Precisament, com a conseqüència de la presència dels gegants Josepa i Ramon a Lleida, una representació dels balls folklòrics del Patronat del Corpus de Lleida serà present en la cercavila de la Festa Major, el dissabte 23 a les 8 del vespre.
El cap de colla dels Geganters de Moja, Antoni Duque, indicava que encara no tenen confirmació de quins elements del folklore vinculat al Corpus de Lleida vindran a Moja, però sí que apuntava que podrien ser algunes de les seves parelles de gegants o els cavallets.
Un dels portadors del gegants, Xavi Puig, recorda que la parella de gegants de Moja va tenir un paper destacat en les festes de Corpus de Lleida, una de les més tradicionals de Catalunya.
A banda de tenir-ho tot previst per a preparar l’acollida de les 35 persones que vindran de Lleida per la Festa Major de Moja, aquests dies els geganters també estan pendents de l’estrena del Local Sant Jaume de Moja. Dimarts s’ha programat la jornada de portes obertes i es preveu que sigui llavors quan s’escenifiqui l’entrada simbòlica dels gegants a la seva nova casa. Qui hagi passat per davant del Local, ja haurà comprovat com en l’aparador principal hi figuren els noms i el perfil de la parella de gegants, que restaran exposats de manera permanent en aquest lloc preferent del Local.
La colla també ha confirmat que seran presents per les festes de la Mercè de Barcelona.

Aquí podeu veure un arxiu de Só, on explica la notícia.


Podeu veure tota la Noticia, al diari d'Olèrdola - Enllaç