C/ Acadèmia 44 Altell 25002 Lleida
Horari de 10 a 13 i de 17 a 20
973-27-54-15 (Seu)
606-75-98-79 (President)
president@patronatdelcorpuslleida.com

08 de juliol 2009

Viatge a Cracòvia


A Cracóvia (Polonia) i convidats per Adifolk, varem representar a Catalunya de nou amb els nostres cavallets, deixant el llistó molt alt de la nostra presència internacional.


 Els nostres cavallets pels carrers de Cracòvia.
 El President de la Diputació de Lleida i vicepresidents, amb el President del Patronat -Enric Figueres- i els vicepresidents del Patronat.
 Fent entrega dels records a la recepció feta a l'ajuntament de Cracóvia, aquest dissabte 7 d'agost...
 El President de la Diputació de Lleida, reb l'obsequi de la nostra delegació a la seu de l'ajuntament a Cracòvia, aquest dissabte 7 d'agost....
 Els cavallets del Patronat, protagonistes dels actes, juntament amb cavallets de Cracóvia.
 Cercaviles i mostra de balls durant tot el cap de setmana a Cracòvia (Polonia) aquest cap de setmana.
Els cavallets del Patronat del corpus, molt presents en tots els actes organitzats aquest cap de setmana.Clika sobre la imatge i podrás veure el missatje a la pagina del diari Avui
Els Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida, durant la seva actuació d'ahir a Cracòvia (Polònia).
L'aplec de Cracòvia ha inclòs ball de bastons, folk, bestiari i castells
Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Cracòvia una nova edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. La història diu que aquest és el 23è, però amb una utilitat real en són força menys. El patró d'enguany ha millorat amb un canvi de criteri que s'ha aplicat en alguna de les edicions precedents amb la idea de fer-ne realment una mostra itinerant. La delegació d'enguany ha inclòs ball de bastons, ball folk, bestiari, capgrossos, castells, cobles, danses, diables i drac, gegants, havaneres, sardanes i teatre de carrer, i ha incorporat fins a cinc grups polonesos. Tot plegat, sota la direcció de Jordi Matarrodona, tant el contingut com el continent han obtingut un corpus artístic més que remarcable.
La impressió que havien ofert moltíssimes de les primeres edicions d'aquest invent era que la voluntat turística pesava més que cultural. Més que la intenció de divulgar un fet cultural, semblava que uns quants catalans, fent-se acompanyar d'amics i coneguts, anaven a divulgar-se a si mateixos. En més d'una edició els resultats socials s'havien mostrat marcadament deficitaris, de manera que més que una mostra a l'exterior, els aplecs havien acabat tenint forma de viatges turístics organitzats per als membres del sector.
Adifolk ha donat un tomb molt important a un plantejament que sens dubte s'havia acabat pervertint i ha apostat per una modernitat del producte que no fa més que posar en valor el contingut tradicional. De fet, haver triat justament la ciutat de Cracòvia és tot un indicatiu d'aquest gir conceptual, i a més, aconseguir la implicació de l'Ajuntament com poques altres vegades s'havia aconseguit posa de manifest que la gestió actual ha decidit fermament fer de l'aplec un instrument divulgatiu realment útil.
Darrera actualització ( Dilluns, 9 d'agost del 2010 02:00 )Aqui teniu el video les Cavallets del Patronat del Corpus a Crkòvia (Polonia)La ciutat polonesa de Cracòvia admira els Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida
Clika a la foto per a seguir l'enllaç de TV3
Cracòvia (ACN).- La ciutat polonesa de Cracòvia ha quedat admirada aquest diumenge amb l'exhibició dels Cavallets del Patronat del Corpus de Lleida, dintre els actes de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. Els cavallets han iniciat els balls d'aquest matí a la plaça medieval de Rynek Glowny, juntament amb altres figures folklòriques locals, i finalitzaran la seva actuació aquest vespre amb un muntatge tradicional en el qual també hi intervindran activament una barreja de bestiari de foc i cultura popular catalana. Per suportar millor la calor i fer més agradable l'espera, entre els assistents a les places i carrers de Cracòvia s'han repartit aquests dies prop de 3.000 ventalls de corpus.

Una vintena de grups representen una variada mostra de la cultura popular catalana als carrers de Cracòvia


Clika damunt de l'imatge per a seguir l'enllç de TV3
Cracòvia ha estat aquest cap de setmana més a prop de la cultura catalana, en tancar la 23a edició de l'Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics. En total ha acollit en tres dies 22 grups folklòrics que han mostrat la cultura popular catalana als polonesos. En les actuacions conjuntes, s'han pogut comparar trets similars entre el folklore català i el polonès, com ara amb la utilització de la figura del drac.